Списанието връща спомена за големия актьор 25 години след смъртта му

Cover#39

Един от най-обичаните български актьори на всички времена – Георги Парцалев, е на корицата на новия декемврийски брой на “Биограф”, който вече е на пазара. Най-голямото наше списание отделя 18 страници, за да припомни за живота и кариерата на гениалния комик и пословичен добряк, който разсмиваше няколко поколения българи. По ирония на съдбата, преди четвърт век Парцалев си отиде от този свят точно със залеза на социализма – режима, заради който той така и не получи цялото признание, което заслужаваше.

С този том на “Биограф” читателите ще си припомнят и за още един емблематичен комедиант – Димитър Манчев, който почина преди 6 години, но остави незабравими роли в киното и театъра. Списанието предлага още два очерка за звезди от големия екран. Те са посветени на холивудската суперзвезда Ръсел Кроу и драмите в личния му живот и на грандамата на френското кино Жана Моро. В допълнение към всичко това читателите ще намерят и отговорите на младата и талантлива актриса Радина Кърджилова на емблематичните 22 въпроса от последната страница на “Биограф”.

Голямо интервю с един от най-успешните наши композитори – Стефан Димитров – е другият акцент в съдържанието. Биографични очерци за народопсихолога Иван Хаджийски, за самурая от Джулюница – Калоян Махлянов-Котоошу, за легендата на световната естрада Селин Дион и за митичния оракул на Оскар Уайлд и Сара Бернар – Хиро, са сред другите хитове в декемврийското издание. Автомобилният експерт Иван Тенчев пък разказва за Мазерати – легендарната фамилия на италианската моторна индустрия.

И този месец най-четеното месечно списание допълва палитрата си от теми с много статии на тема мода и лайфстайл, ревюта за нови заглавия, откъси от книги, любопитни факти и цитати.

Content_01