Специално приложение “25 години преход” и уникален репортаж за байганьовщината по гръцките курорти са другите хитове в ноемврийския брой

Cover#38

Един от вечните символи на американското кино – Джак Никълсън – е звездата от корицата на ноемврийския “Биограф”, който вече е на пазара. Списанието отделя 18 страници на трикратния носител на “Оскар”, които освен очерк на Цветана Царева за него съдържат и уникални снимки от живота и кариерата му.

“25 години преход” е другата голяма тема в новия брой на най-голямото българско списание, което този месец излиза в увеличен обем. Върху 24 страници журналистът Иван Бакалов и фотографът Зафер Галибов припомнят важни моменти от зората на демокрацията, разказват за родните дисиденти, за подземията на мавзолея на Георги Димитров и за особеностите на живота, който водехме в епохата на социализма.

“Бай Ганьо в Гърция” е другият гвоздей в съдържанието на ноемврийския “Биограф”. Репортажът на писателката Надя Чолакова и фотографката Агнес Асенова разказва за българите и руснаците, които всяко лято и есен окупират егейските курорти. Като своеобразен контрапункт на този материал е репортажът на друга писателка – Милена Фучеджиева, която посети Мизия – бедстващото след наводненията градче от българския Северозапад.

Интервюта със Симеон Сакскобургготски, поета Евтим Евтимов, певицата Лора Владова и шефа на новините и публицистиката в bTV Венелин Петков също са сред водещите текстове в броя. Съдържанието се допълва от очерци за легендарния плувец и изпълнител на Тарзан Джони Вайсмюлер, за композитора Антонио Салиери, когото несправедливо смятат за убиец на Моцарт, за сръбската кинолегенда Бата Живойнович и за благодетелката Майка Тереза.

Content_38