Редакционният увод в октомврийския „Биограф“

Intro37

Музиката изразява това, което не може да бъде изказано, и за което е невъзможно да запазиш мълчание.

Виктор Юго (1802-1885)

Мадона е една от личностите, за които получаваме най-много читателски писма с предложения и въпроси. Кога ще я сложите на корицата? Кога ще й отделите по-голямо внимание? Нима има по-емблематична жена в световния шоубизнес?

И ето я и нея, начело на октомврийския, 37-и поред брой в нашата библиография. Дъщерята на италианеца Силвио Чиконе и френската канадка Мадона Фонтен ще остане в историята като един от най-силните характери, заставали някога на сцена. Певица, актриса, кинорежисьор, продуцент, бизнесдама и филантроп…

Днес на 58, 35 години след дебюта си в света на музиката, Мадона е като икона, пред която се кланя всяка амбициозна и уверена в силите си жена. Доказателство, че от всички таланти на този свят най-важен и най-съдбоносен е талантът силно да искаш нещо. И да си готов на всякакви жертви, за да го постигнеш.

За да се чувстват жените още по-уютно в този октомврийски BIOGRAPH, решихме да го населим и с други дами, превърнали се в символи на цели епохи от шоубизнеса – Бриджит Бардо, Памела Андерсън, Лорън Бакол, Франсоаз Саган, Хелън Мирън… Другият ни основен акцент е музикалният – ще прочетете статии за Лана Дел Рей, Шънейд О’Конър, U2, Ариана Гранде и Сантра.

В този брой се прощаваме и с Валери Петров – твореца, за когото в по-новите времена прозвището “народен поет” важеше в най-силна степен. Човекът на надеждата, майсторът на тънкия хумор и деликатната ирония, чиито стихове галеха и винаги ще галят душата… Сбогом, Валери!

Приятно четене.

БИОГРАФ