Редакционният увод в августовския „Биограф“

Intro_35

 

 

Актьорът обикновено е нещо по-малко от мъж, докато една актриса винаги е нещо повече от жена.

Ричард Бъртън (1925-1984)

 

35-и брой на BIOGRAPH. Звучи доста солидно, нали?

В августовското ни издание присъстват толкова и такива легенди, че човек основателно се пита – защо чакахме толкова дълго, преди да се потопим в съдбите им?

Жената с теменужено сини очи – Лиз Тейлър, е една от иконите на ХХ век. Олицетворение на киното от онази най-величествена негова епоха, когато милионите се харчеха само за пищни декори, луксозен интериор, батални сцени и хонорари на актьори, по които въздишаше целият свят.

Такава холивудска емблема е и роденият преди 99 години Антъни Куин, когото винаги ще помним като Зорба гърка. Мъж, който грабеше с пълни шепи от удоволствията на живота.

Актьор-символ, само че на смеха, е и нашият Никола Анастасов. Да ни е жив и здрав, наесен комикът се завръща в националния праймтайм. Личност с широка душа и заразяваща топлота, каквито остават все по-малко наоколо.

Анжел Вагенщайн, когото всички наричат Джеки, пък е живата история на киното ни. Това, което е той за големия екран, е Лиляна Стефанова за поезията. Най-близката приятелка на Людмила Живкова, която така и не пожела да уволни Радой Ралин по искане на баща й, жената, която успя да се пребори с отчаянието и импулса за самоубийство…

Тук е и колоездачът-легенда, чието име днес е посрамено – Ланс Армстронг. Ще видите и седемкратния световен шампион Михаел Шумахел, на когото съдбата отреди коренно различен живот оттук нататък.

Актьорът с диаболична усмивка Уди Харълсън. Рап-идолът Тупак Шакур. Композиторът Панчо Владигеров. Автомобилният инженер и конструктор Фердинанд Порше…

Надяваме се, че ще прочетете историите им на хубави места и в подходяща обстановка.

Приятен август!

БИОГРАФ