Очерци за Габриел Гарсия Маркес, Аристотел Онасис, Моцарт и Борис Карадимчев са другите хитове в брой #33 на най-голямото българско списание

Cover#33

 

Последното голямо интервю на Мария – жената, която посвети живота си на своя съпруг Стефан Данаилов и му остана вярна през всичките години на премеждия – е темата от корицата на новия брой на “Биограф”. Освен изповедта й пред Валерия Велева, списанието публикува и не по-малко откровен разговор на журналистката със самия Ламбо. “Велика жена е Мери, но аз съм много грешен пред нея”, признава актьорът, чийто живот и кариера днес са поставени на изпитание след смъртта на съпругата му.

Голям очерк за последния гений на литературата – колумбийския писател Габриел Гарсия Маркес, е другата кулминация в юнския брой на водещото българско списание. “Биограф” публикува и любопитно интервю с преводача на “Сто години самота” професор Румен Стоянов, както и откъси от великия роман.

Очерци за магната Аристотел Онасис, гениалният вундеркинд Волфганг Амадеус Моцарт и композиторът на шлагери, който си отиде с усмивка на лице – Борис Карадимчев, също са сред хитовите материали в новото издание, което вече е на пазара.

В навечерието на 24 май “Биограф” предлага и интервюта с поета Недялко Йорданов и с младия актьор и тв водещ Александър Кадиев, носител на статуетка “Икар”. Голям очерк на Мариела Балева е посветен на скулптора Любомир Далчев, ваятеля на българската история, който прекара последните години от живота си в емиграция, омерзен от политическия режим в родината си.

Пътеписи на Иван Бакалов от родния град на Стайнбек Салинас и от Монтерей, Калифорния, както и репортаж с уникални снимки как Бразилия ще посрещне предстоящия Мондиал 2014 допълват палитрата от теми в юнския “Биограф”.

Content#33