Редакционният увод в септемврийския брой

Intro25

 

Поговорката, че Куба е единствената страна в света, където можеш да живееш, без да работиш, трябва да бъде изтрита завинаги.

Раул Кастро, армейски генерал и президент на Куба от 2008 г.

 

И на нас понякога ни се иска да сме кубинци, но не сме. Затова пък с удоволствие слушаме латино-шлагерите на Йорданка Христова, която този месец е юбиляр и на която сме посветили корицата си. В очерка за нея тя разказва и за преживяванията си в Куба, не пропуска и темата за отношенията си с Фидел Кастро.

А ние? Опитваме се да си вършим работата с лекотата и удоволствието, с които Данчето изпълнява песните си. Това е и тайната рецепта вече трета година да произвеждаме толкова голямо списание всеки месец и всеки път пазарният му успех да изненадва даже и нас самите.

Да, точно така. Тези дни навършихме 2 години. Неусетно лети времето, нали? През септември рожден дeн празнуваме не само ние и Йорданка. Юбиляр е и Лех Валенса, за когото ще прочетете голям очерк.

Политическата тема присъства в броя и с две от последните интервюта на Александър Лилов и Ани Крулева, които починаха наскоро. Не пропускайте и статията за Виталий Кличко – световният шампион по бокс, който влиза в украинската политика, готов за всякакви двубои…

Постарали сме се като рожденици да ви предложим разнообразно септемврийско меню. Предишните ни два броя счупиха всички рекорди по продажби, но този има всички шансове да ги задмине.

Приятно четене.

БИОГРАФ