Cover#23

 

Любовта, демоните и тайните страсти в живота на легендарния вокалист на “Куин” Фреди Меркюри е темата от корицата на новия брой на “Биограф”. Юлският том на най-голямото българско списание вече е на пазара. В него на незабравимия певец са отредени 16 страници. Списанието не пропуска да разкаже и за мюзикъла по песни на великата британска група, който гостува в столичната “Арена Армеец” през май.

Що за човек беше певецът, който изпя някои от най-големите хитове на миналия век? Как животът му сбъдна припева на песента “Твърде много любов ще те убие”? Какво си спомня за него собствената му майка? Коя беше най-голямата любов на Фреди? Очеркът на Цветана Царева отговаря не само на тези, но и на много други въпроси за Фарук Булсара, както е истинското му име.

Голямо интервю на Мариела Балева с дългогодишния шеф на националната телевизия Павел Писарев и съкровена изповед на Грета Ганчева, която тази година чества юбилей, са сред другите гвоздеи в новия “Биограф”. Списанието интервюира и българския писател-емигрант Владислав Тодоров, по чиито книги са заснети два от най-успешните български филми от новото време – “Дзифт” и “Цветът на хамелеона”.

Очерци за 90-годишния сив кардинал на световната политика Хенри Кисинджър, за любовните истории на актьора Микеле Плачидо и за живота на преждевременно отишлия си негов колега Джеймс Гандолфини (Тони Сопрано) са още три от хитовете в юлското издание на най-успешния месечен журнал у нас.

Content23