Интервюта с Богдана Карадочева и цигуларя Васко Василев и очерци за Хемингуей, Линкълн, Далида и Белмондо допълват декемврийския брой 

Ернесто Гевара се усмихва загадъчно, като една революционна версия на Мона Лиза, от корицата на новия “Биограф”. Той посвещава 20 страници на неуморимия бунтовник, разстрелян преди 45-години, и на идеологическото му наследство. Декемврийският брой е на пазара от 29 ноември, четвъртък. През ноември най-голямото месечно списание предизвика поредния фурор на пазара с изданието си, посветено на Лили Иванова.

В допълнение към очерка за Че Гевара и призрака на комунизма, този месец “Биограф” разказва за Зино Давидоф и пурите като начин на живот, както и за любовта между Ърнест Хемингуей и военната кореспондентка Марта Гелхорн. В съзвучие с тематиката са пътеписът от съвременен Еквадор и откъсът от новоизлязлата автобиографична книга на Джордж У. Буш “Важни решения”.

И този месец списанието публикува ексклузивни интервюта-изповеди с легенди от българския културен живот. Такъв е разговорът с Богдана Карадочева, наречена “синята кръв в естрадата ни”. Не по-малко вълнуващи са и откровенията на цигуларя Васко Василев, на 80-годишната актриса Емилия Радева и на синеоката някогашна емблема на “По света и у нас” – говорителката Мария Янакиева.

Очерци за митичния американски президент Ейбрахам Линкълн, за ексцентричния милиардер от “Ред Бул” Диди Матешиц, за трагичната френска дива Далида и за “аса на асовете” Жан-Пол Белмондо са сред другите хитови материали в броя. “Биограф” отдава почит и към Силвия Кристел, секссимвола на 70-те години, чиято роля в “Емануела” мъжете никога няма да забравят.

Както всеки месец, и през декември 228-страничното списание разнообразява съдържанието си с материали за лайфстайл, мода, рецензии за нови заглавия, любопитни факти и забавни цитати от известни личности.