Редакционният увод в августовския „Биограф“

Няма нищо по-провокиращо от това да вземеш един жанр, който всички “готини хора” ненавиждат, и да го превърнеш в нещо готино.

Лейди Гага

Гледайки новата корица, някой би си казал – в BIOGRAPH са прекалили с фотошопа, лейдито изглежда като восъчна кукла. И би бил отчасти прав, само че не сме прекалявали с нищо. На снимката наистина е восъчна фигура – от Музея на Мадам Тюсо, където Гага тържествено се появи преди три месеца.

Така че този брой е исторически – единственият, в който на корицата ни няма човешко същество.

Различията между Лейди Гага и нормалните хора са основна тема на августовското издание. В тази посока са и размишленията на Азис, който е нещо като български контрапункт на световната поп-икона. Интервюто с някогашния секссимвол Бебе Бюъл също е в подобна тоналност. Бившата жена на Стивън Тайлър от “Аеросмит” има доста какво да разкаже за поп-културата преди и сега, за това що е то хайлайф и как се изменят представите за него през последните 4 десетилетия.

Но тук са още Тиери Мюглер, белият коминочистач Коко Николаев, незабравимият Иван Балсамаджиев, писателят-масон Димитър Недков, джентълменът на късмета Христо Друмев… Не по-малко поучителни са и биографиите на Джони Велинов, Деми Мур, Еторе Бугати.

Въобще – един летен и провокативен BIOGRAPH. Сигурни сме, че ще предизвика дебати – такива имаше и в редакцията, докато го подготвяхме.

Апропо, този месец ставаме на една година. 12 броя се извъртяха почти като на шега. Ако се съди по писмата, които пристигат всеки ден – вече ни взимате съвсем насериозно. Осъзнаваме тази отговорност и ще си носим кръста и занапред.

Приятно четене на августовския брой.