Лейди Гага, Азис, Мадона и Тиери Мюглер в брой 12 на най-голямото българско списание, което става на една година

Лейди Гага, която пристига в България за концерта на 14 август, е на корицата на новия брой на “Биограф”. Августовският том на най-голямото българско списание вече е на пазара.

Освен очерк за “чудовището” на съвременната попмузика, темата от корицата съдържа и голямо интервю с неговия български аналог – Азис. Пред журналистката Цветана Царева скандалният певец си прави своеобразна деконструкция – опитва се да обясни формирането си като личност и генезиса на публичния си образ и неговата популярност. Интервюто е съпроводено от снимки от детските му години, които се публикуват за първи път.

Животът и кариерата на дизайнера Тиери Мюглер в цифри, писмо на младата Мадона до нейния първи продуцент и интервю с някогашния секссимвол Бебе Бюъл, бивша съпруга на Стивън Тайлър, допълват музикалния акцент на августовския “Биограф”.

Сред екслузивните материали в него е и интервю на Валерия Велева с писателя-масон Димитър Недков. “Аз умих тялото на мъртвия Илия Павлов”, признава бившият служител на “Мултигруп” и разкрива неизвестни досега подробности около смъртта на бизнесмена и работата му.

Дългогодишният шеф на НДК Христо Друмев, който тези дни празнува 80-годишен юбилей, легендата на ЦСКА Георги Велинов и дисидентът Владимир Костов, оцелял от прословутия “български чадър” са сред другите личности, на които списанието отделя голямо внимание този месец. Посмъртни очерци са посветени на актьора Иван Балсамаджиев и на главния редактор на “Работническо дело” и член на Политбюро Йордан Йотов, “комунист до мозъка на костите си”.

И този месец списанието съдържа богато илюстрирани секции за мода и лайфстайл, рецензии за нови книги, филми и албуми, проза и есеистика. За едногодишното си присъствие на пазара “Биограф” се утвърди не само като най-голямото като обем, но и най-сериозното и тематично разнообразно месечно издание у нас.