Любомир Левчев, Тончо Русев, Наско Сираков и Стефан Вълдобрев с интервюта за майския брой на „Биограф“

 

Олицетворението на красотата и успеха в киното – София Лорен, е на корицата на новия, девети брой на “Биограф”. На ослепителната италианка и предстоящата й визита у нас са посветени 18 страници от най-голямото българско списание. Майският брой е на пазара от 27 април, петък.

Като допълнение, но и драматичен контрапункт на историята от корицата, “Биограф” разказва и за живота на друга кино-икона – Вивиан Лий.

С големи интервюта в новия 244-страничен том гостуват композиторът-юбиляр Тончо Русев, писателят Любомир Левчев, който тези дни навършва 77 години, синята легенда Наско Сираков, който става на половин век и Стефан Вълдобрев, чието завръщане на музикалната сцена предстои този месец.

Актьорите Христо Мутафчиев и Башар Рахал също се изповядват пред диктофона на “Биограф”, предоставяйки непубликувани досега снимки от личните си фотоархиви.

Две галерии заслужават специално внимание – исторически кадри от сватбата на Борис III и Йоанна Савойска в Асизи, непознати за българската публика досега, и фотосесии на Зафер Галибов с най-големите звезди на естрадата ни, заснета по настояване на вездесъщия шеф на “Златния Орфей” Генко Генов преди 19 години.

Списанието помества и два ексклузивни репортажа – на писателката Бойка Асиова, разказваща за албанската родова вендета и опрощаването на отмъщението, и на журналистката Люблена Папазова от приказно красивите перли на Изтока – Самарканд и Бухара.

Очерци за “поразяващата лъжа” Карл Май, великия индус Махатма Ганди, руския милиардер-плейбой Михаил Прохоров, “синята вещица” Маргот Хонекер и най-близкия до Папата българин – Кирил Карталов допълват богатото съдържание на майския “Биограф”.