Брой №6 излиза идната седмица

 

Специален брой, посветен на смяната на властта на “Дондуков” 2, ще пусне на пазара най-голямото българско списание “Биограф” идната седмица.

Акцентът в него е ексклузивно интервю с новия държавен глава Росен Плевнелиев, направено от известната журналистка Люба Кулезич. В разговора, проведен броени дни преди рокадата в президенството, бившият регионален министър засяга широк диапазон от политически и лични теми.

Другият гвоздей в президентския блок на “Биограф” е голямо интервю с д-р Жельо Желев. В него бившият дисидент-философ твърди, че според него Тодор Живков е трябвало да бъде вкаран в затвора. Желев се обявява и за по-големи пълномощия на тази институция у нас и дори за президентска република, разкриват в аванс от списанието.

“Биограф” помества и политическа хроника за съдбата на най-важния държавен пост в годините на демокрацията. Известният публицист Иво Инджев пък казва сбогом на Георги Първанов с поредната си разгромяваща статия срещу него. Като контрапункт на българските президентски анали списанието публикува и репортаж на Жанина Драгостинова от Берлин, посветен на скандалите около германския държавен глава Кристиан Вулф.

Шестият брой на нашумялото месечно издание се очаква на пазара идния четвъртък, 26 януари. От редакцията все още пазят в тайна кой ще бъде на корицата му. “Очаквайте нещо атрактивно в стил “Кръстникът”, загатват от екипа.