Най-голямото българско списание посвещава 25 страници на шоумена навръх 45-ия му рожден ден

Дългучът с виолата от плевенската гимназия “Панайот Пипков”. Разказвачът на вицове, еволюирал до властелин на телевизионния рейтинг. Вечният ерген и самодържец, за когото всеки напуснал е предател. Човекът, който винаги е с единия крак в политиката, а с другия рита срещу нея… Станислав Трифонов, който на 18 октомври навърши 45 години, е човекът от корицата на третия “Биограф”.

Най-голямото българско списание излиза на 20 октомври, четвъртък, отново в 276 страници. “Ноемврийският брой се появява в седмиците на големите обещания. Докато едни добре облечени, обилно напудрени и старателно усмихнати госпожи и господа се надпреварват да сипят заклинания с какво ще променят живота към по-добро, ние се концентрирахме върху нещо, с което имаме значително по-големи шансове за успех – разказването на интересни истории”, пише в редакционното интро на луксозното издание.
“Биограф” е посветил 25 страници на Слави Трифонов – животът, битките, победите и пораженията му, илюстрирани с уникални снимки. Към тях е прибавено и интервю с Любен Дилов-син, който анализира в типичния си стил характера на дългогодишния си приятел и съратник.

Сред другите хитове в ноемврийския брой на “Биограф” е 16-страничният очерк за Йосиф Цанков. Негов автор е журналистката Валерия Велева, която тези дни издава и книга за живота на големия български композитор.

20-страничният опус на разследващата писателка Надя Чолакова “Последният крал на комара” разказва в експресивен белетристичен стил за живота и подвизите на легендарния Васил Урумов-Чико.

Интервюта с вдовицата на Георги Русев Надя, с актрисата Евелина Борисова от сериала “Седем часа разлика” и с Явор Бахаров от “Стъклен дом”, очерци за държавните лидери Силвио Берлускони, Роналд Рейгън и Лаврентий Берия, писателя Атанас Славов, плувеца-маратонец Петър Стойчев и кандидат-президента Димитър Куцаров, както и репортаж с много снимки от Париж са другите гвоздеи в “третия том” на “Биограф”. Специално внимание е отделено и на починалия наскоро бос на Apple Стив Джобс.

Сред авторите, гостуващи със свои статии в ноемврийскто издание, са и Милена Фучеджиева, Леа Коен, Владимир Левчев и Александър Шпатов.
Богато илюстрираните секции PERSONAE, LIFESTYLE и REVIEW допълват жанровата палитра на списанието с актуални новини, страници за мода и рецензии за нови филми, книги, албуми, театрални постановки и изложби.

Първите два броя на “Биограф”, съответно с Марлон Брандо и Владимир Висоцки на корицата, предизвикаха фурор на пазара, разпродавайки се за рекордно кратко време в тиражи от по 15000 и 20000 екземпляра, припомнят от редакцията.

Реклама