Биографията – това е система, която обединява

противоречията в един човешки живот.

Хосе Ортега И Гасет (1883-1955)

 

Владимир Висоцки на корицата на втория ни брой. Има ли конкретен повод? Не, и не е нужно да има. Достатъчен е фактът, че досега не сме виждали българско списание, което да му отдели такова внимание. А отдавна е трябвало.

28 страници за руския бард, който, както казва Левчев, беше “опасно популярен в България”. С уникални снимки, някои от които се публикуват за първи път. Хамлет, Дон Жуан, дисидент, алкохолик, самоубиец? Разгледали сме личността му от всеки възможен ъгъл.

Да, станахме малко по-скъпи, но и още по-тежки. 276 страници са рекорден обем за месечно списание. Даваме си сметка, че е трудно да се прочетат и осмислят за толкова кратък срок.

Затова е по-добре да не гледате на BIOGRAPH като на периодично издание. Приемайте го като четиво, чието място е на лавиците с книгите. Нещо, към което винаги е приятно да се връщаш отново и отново. Колекция от биографии, в които откриваш и част от своята.

Зигмунд Фройд, Бил Гейтс, цар Борис Трети, Муамар Кадафи, Бил Клинтън, Антъни Делон. Космонавтът Георги Иванов, художникът Генко Генков, големият журналист Стефан Продев. Йорданка Фандъкова, Дарина Павлова, Ваня Цветкова, Яна Маринова, Ева от “Тоника”. Васа Ганчева, която вече ни чете от едно по-добро място… Животът на всяка от тези личности е система от противоречия и парадокси, но по някакъв начин са успели да постигнат хармония със себе си.

В случая хубавото, колкото и да не е за вярване, е че са събрани между две корици от 300-грамова хартия. Приятно четене!

БИОГРАФ