Етикети

228-страничното месечно издание излиза на 19 август с цена 5 лева

Какво оставиха след себе си Тодор Живков и Ванга, чиито едновековни юбилеи се отбелязват тези дни? Каква е съдбата на един от най-харизматичните световни лидери Фидел Кастро, който през август 2011-а навърши 85? Коя е била голямата любов в живота на Иван Вазов и на кралицата от Балчишкия дворец Мария Румънска? Злодей или Робин Худ е застреляният преди 6 години бос на ВИС-2 Георги Илиев? Свършено ли е с кариерата на Цеца Величкович, най-голямата звезда на балканската музикална сцена? Кой се страхува от гиганта Любомир Симеонов, известен повече като Любо Чука?

Луксозно месечно списание с истории от живота на известни личности, тръгва у нас от 19 август. 228-те страници на BIOGRAPH съдържат очерци, интервюта, репортажи и други четива, свързани с най-големите имена от българската и световната история и съвременност.

На корицата на новото издание е Марлон Брандо в емблематичен кадър от филма “Кръстникът”, създаден преди 4 десетилетия. BIOGRAPH разказва в детайли и с уникални фотографии историята на гангстерската сага и търси паралели с днешната действителност.

Кои са журналистките, удържали лична победа в сблъсъка с тукашната мафия? Кой е обезумелият масов убиец от Студентски град, вдъхновил се за екзекуциите си от филма на Франсис Форд Копола? Защо Брандо отказал да се снима в продължението на “Кръстникът”?

Очерци за милиардера Джордж Сорос, за българската естрадна легенда Емил Димитров и за певицата с драматична съдба Маргарита Димитрова, както и интервю с Васил Найденов, който на 3 септември празнува 61-ия си рожден ден, са сред другите силни материали в лъскавото списание.

“Крайно време беше на пазара да се появи такъв формат – с по-разширени и професионално поднесени четива за взискателна аудитория. Смятаме, че такава е налице и ще го оцени по достойнство. Не се притесняваме от кризата на пазара, дори напротив – смятаме, че шансът ни е именно в това. Предлагаме продукт без конкуренция откъм съдържание и форма, при това на атрактивна цена”, твърдят издателите на BIOGRAPH.

Между авторите в първия брой личат имената на Люба Кулезич, актрисата Касиел Ноа Ашер, писателите Людмила Филипова и Тома Марков и журналистите Люблена Папазова, Иван Бакалов, Иван Георгиев и Светльо Дукадинов.

Богато илюстрираните секции CHRONICLES, LIFESTYLE и REVIEW допълват жанровата палитра на BIOGRAPH. 228-страничният дебютен брой на списанието е с цена 5 лева и се разпространява в цялата страна от петък, 19 август.